Най-безопасна е опашната част на самолетаПътуването със самолет предизвиква безпокойство у

...
Най-безопасна е опашната част на самолетаПътуването със самолет предизвиква безпокойство у
Коментари Харесай

Кои места в самолета са най-безопасни

Най-безопасна е опашната част на самолета

Пътуването със аероплан провокира безпокойствие у някои хора, написа.

Шансовете на пасажерите да останат невредими при самолетна катастрофа са по-големи, в случай че седят на седалки, които са по-малко изложени на динамични натоварвания. В изявление за радио Sputnik Виктор Прядка, авиационен инженер и конструктор разясни къде се намират тези места.

Пътуването със аероплан провокира безпокойствие у някои хора въпреки високата степен на сигурност на въздушния превоз. Може би, с цел да са спокойни, тези пасажери би трябвало да си купят билети за места, ситуирани в опашната част на салона на самолета. В случай на спешно кацане и при инцидент по време на политане тази част на самолета изпитва минимум динамично натоварване, изяснява Прядка. Според него най-безопасен е последният ред седалки.

„ Сравнително безвредните места в самолета се намират в опашната част. Обикновено последният ред е минимум изложен на нездравословни динамични натоварвания. Имало е случаи, когато огромни самолети са се сривали и пасажерите, седящи на последния ред, са оцелявали. Така че елементарното предписание е: колкото по-близо сте до опашката на самолета, толкоз по-голяма е вероятността пасажерите да останат невредими при положение на катастрофа “, споделя Прядка.

Най-безопасна в това отношение е опашната част на самолета с стеснен фюзелаж, посочи авиоинженерът. Структурното разрушение на самолетите с необятен фюзелаж се случва по-бързо, тъй че пасажерите в такива самолети имат по-малко шансове да оцелеят, даже в случай че седят на последния ред в салона, счита той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР